Передача показників газового лічильника Черкасигаз

Аварійна ситуація в с. Безбородьки, Драбівського району по вул. Молодіжна, Польова, Героїв Небесної Сотні, Трудова, Набережна, Шкільна

До уваги споживачів природного газу!

Драбівська дільниця Золотоніського відділення АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» (Товариство, Оператор ГРМ) повідомляє, що 13.11.2020 року о 13 год. 30 хв. внаслідок проведення робіт по заміні опор електропередач Драбівським РЕМ було пошкоджено поліетиленовий розподільний газопровід середнього тиску Ø 63 мм в с. Безбородьки, Драбівського району. Земляні роботи проводились в охоронній зоні газопроводу без нагляду представника газової компанії, що є порушенням чинного законодавства, а саме Правил безпеки систем газопостачання, Кодексу газорозподільних систем та Земельного кодексу України.

Внаслідок пошкодження поліетиленового газопроводу середнього тиску було припинено газопостачання 202 споживачам природного газу по вул. Молодіжна, Польова, Героїв Небесної Сотні, Трудова, Набережна, Шкільна в с. Безбородьки, Драбівського району.

Відновлення розподілу природного газу можливе лише після:

- проведення ремонтних робіт на газопроводі середнього тиску;

- відшкодування вартості проведення ремонтно-відновлювальних робіт організацією, яка проводила несанкціоновані земляні роботи;

- підписання Акту меж балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін;

- забезпечення належної експлуатації внутрішньобудинкових систем газопостачання згідно чинного законодавства, зокрема укладання відповідного договору із суб’єктами господарювання, які мають право на виконання таких робіт;

- укладання договорів на технічне обслуговування внутрішніх газопроводів і газового обладнання кожної квартири між власником квартири і суб’єктом господарювання, який має право на виконання таких робіт.

Відновлювати газопостачання самостійно до закінчення виконання вищевказаних робіт, відкривати крани і вмикати газові прилади – забороняється.

            Разом з тим звертаємо увагу, відновлення газопостачання буде виконано при умові відсутності заборгованості за використаний природний газ.

Для більш детальної інформації та оформлення акту розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін, пропонуємо звернутись до Драбівської дільниці Золотоніського відділення АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» за адресою вул. вул. Володимирська, 11 в смт. Драбів.

Прохання до мешканців будинків по вул. Молодіжна, Польова, Героїв Небесної Сотні, Трудова, Набережна, Шкільна в с. Безбородьки, Драбівського району перекрити крани на газопроводах перед газовими приладами та на момент пуску газу забезпечити доступ працівників газового господарства до газових приладів своїх приміщень.

Драбівська дільниця Золотоніського відділення АТ «ЧЕРКАСИГАЗ» закликає з розумінням поставитись до тимчасових незручностей.

Якщо ви почули запах газу у вашій оселі – негайно телефонуйте 104

Як встановити лічильник?

Відповіді у розділі "Довідник"

Для перегляду документів, має бути встановлений Adobe Reader