Передача показників газового лічильника Черкасигаз

Лише 9 з 45 операторів ГРМ готові розпочати обмін даними з Інформаційною платформою по протоколу AS4

22 жовтня 2018 року, м. Київ  – Станом на 10.00 лише 9 з 45 операторів ГРМ провели всі необхідні підготовчі роботи з технічного підключення до Інформаційної платформи за допомогою захищеного протоколу даних AS4 та направили Оператору ГТС відповідні підтверджуючі протоколи тестування прийому/передачі даних. 

 

Таким чином, на даний момент окрім Укртрансгазу, вчасно розпочати тестову експлуатацію Інформаційної платформи із використанням протоколу AS4 готові такі оператори ГРМ:

  1. ГАДЯЧ ГАЗ
  2. ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ ПАТ
  3. КІРОВОГРАДГАЗ
  4. КРЕМЕНЕЦЬКЕ УПРАВЛІННЯ ДП 
  5. КРЕМЕНЧУКГАЗ ПАТ
  6. МАРІУПОЛЬГАЗ
  7. ТЕРНОПІЛЬГАЗ ПАТ
  8. ХЕРСОНГАЗ ПАТ
  9. ЧЕРКАСИГАЗ ПАТ

 

Попередньо Укртрансгазом було здійснено всі необхідні налаштування інформаційної платформи, проведені відповідні навчання, а також всім операторам ГРМ надіслано інструкції з підключення та налаштування (до 18.10) системи обміну інформацією по захищеному протоколу AS4. 

 

Також 5 жовтня Укртрансгаз опублікував на власному веб-сайті форми надання інформації для наповнення Інформаційної платформи та надіслав Операторам ГРМ відкритого листа з проханням до 15.10 забезпечити внесення інформації відповідно до затверджених Регулятором форм з метою проведення повноцінного тестування Інформаційної платформи у встановлений період з 19.10 по 30.11. 

 

Нагадаємо, що 28 вересня НКРЕКП ухвалило рішення про перехід ринку природного газу на добове балансування з 1 грудня. Окремим рішенням було ухвалено зобов’язати операторів ГРМ, після погодження форм електронного документообігу, до 15 жовтня 2018 року забезпечити внесення до інформаційної платформи всієї необхідної інформації про споживачів.

Якщо ви почули запах газу у вашій оселі – негайно телефонуйте 104

Як встановити лічильник?

Відповіді у розділі "Довідник"

Для перегляду документів, має бути встановлений Adobe Reader