Передача показників газового лічильника Черкасигаз

Вищий адмінсуд скасував рішення Кабміну про подвійне скорочення норм споживання газу для населення

Офіційне джерело: http://news.finance.ua/ua/news/-/369776/vyshhyj-adminsud-skasuvav-rishennya-kabminu-pro-podvijne-skorochennya-norm-spozhyvannya-gazu-dlya-naselennya

Вищий адміністративний суд України скасував постанову Кабінету міністрів №237 від 29 квітня 2015 року про подвійне зниження нормативів споживання газу для домогосподарств без лічильників.

Відповідне рішення суд прийняв 28 січня.

На думку суду, зниження нормативу споживання було проведено незаконно. За весь період, коли застосовувалася постанова Кабміну №237 (травень 2015 року – січень 2016 року), необхідно здійснити перерахунок з доплатою від населення.

Як повідомлялося, близько 4 млн домогосподарств в Україні споживають газ без лічильника.

Кабінет міністрів в квітні 2015 року вдвічі знизив нормативи споживання газу для населення без лічильників. Якщо раніше норматив споживання газу домогосподарства, які використовують тільки газову плиту при наявності центрального опалення, становив 6 куб. м / міс. на одну людину, то після зниження – 3 куб. м. для домогосподарств з плитою і без центрального опалення норматив був знижений з 9 куб. м до 4,5 куб. м, а з плитою та водонагрівачем – з 18 до 9 куб. м.

Якщо ви почули запах газу у вашій оселі – негайно телефонуйте 104

Як встановити лічильник?

Відповіді у розділі "Довідник"

Для перегляду документів, має бути встановлений Adobe Reader